Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015



Τη Παρασκεύη 30 Οκτωβρίου 2015 έγινε στη Πάτρα η δίκη του Βασίλη Παπαδόπουλου με τη κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (θραύση μπάρας διοδίων). Μηνύτρια ήταν η Ολυμπία Οδός Α. Ε. που εκμεταλλεύεται μεταξύ άλλων και το  δρόμο σκοτώστρα Κορίνθου - Πατρών.  

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, εισπράκτορας της εταιρείας, κατέθεσε ότι τη μπάρα έσπρωξαν οι συνοδηγοί των δύο οχημάτων του Κινήματος Δεν Πληρώνω και όχι οι οδηγοί τους. Παρόλα αυτα, το δικαστήριο καταδίκασε τον ένα οδηγό, το Βασίλη Παπαδόπουλο, πρόεδρο του Κινήματος Δεν Πληρώνω και συνήθη κατηγορούμενο σε όλες τις υποθέσεις των διοδίων.

 
  Για τη κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών υπήρξε απαλλαγή. 
Για τη κατηγορία θραύσης μπάρας του επιβλήθηκε η ποινή των 5 μηνών φυλάκιση με τριετή αναστολή. 
Ακολούθως ασκήθηκε έφεση. 

Η καταδίκη αυτή έγινε στα πλαίσια του φρονηματισμού, όχι μόνο του κατηγορουμένου αλλά και όλων των αντιστεκόμενων πολιτών που υπερασπίζονται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στη χώρα μας. 

Ο αγώνας μας για ελευθερους δρόμους συνεχίζεται και απαιτεί τη συστράτευση όλου του λαού.


Τη δίκη κάλυψαν πολλά κανάλια και ΜΜΕ της Πάτρας. Παρευρέθηκαν αλληλέγγυοι και μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, τόσο από τη Πάτρα, όσο και από την Αθήνα. 

Συνήγοροι υπεράσπισης, του Βασίλη Παπαδόπουλου, ήταν οι Βασίλης Παπανικολάου και  Χρήστος Λιαρομμάτης, της Νομικής Ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω, οι οποίοι για μια ακόμη φορά προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. 

Η επόμενη δίκη του Κινήματος Δεν Πληρώνω είναι στις 16 Νοεμβρίου 2015, στη Λαμία. Κατηγορούμενος αυτή τη φορά είναι ο Χρήστος Μαγκούφης, πρώην βουλευτης ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο τη συναγωνίστριά μας Σούλα Γαλάνη κατά τη διάρκεια ανοίγματος διοδίων Αγίας Τριάδας Μώλου. 


Θα είμαστε όλοι εκει!





Καυτατζόγλου 8,  1ος όροφος ,

 Πατήσια, 111 44, Αθήνα





                    www.kinimadenplirono.eu